Süs Bitkilerinin Yumru Köklerle Üretimi
Yumru Köklerle Üretim
İki şekilde gerçekleşir.
Adventif sürgünler:
İki şekilde gerçekleşir.
Adventif sürgünler:
Tatlı patates gibi bitkilerin kökleri elverişli sıcaklık venem koşullarına bırakılırsa, adventif kök verir. Kökler birbirine dokunmayacak şekilde kum içine yatırılır ve üzerleri 5 cm kalınlıkta kumla örtülür. Yetiştirme yerinin devamlı olarak nemli tutulması gerekir. Sıcaklık başlangıçta 26 0C olmalı ve sürgünler oluşmaya başladıktan sonra 21–24 0C’ye düşürülmelidir.Yeni sürgünler kumun üzerinde görülünce üzerleri tekrar kumla kapatılır. Kum eklenmesine gövdenin boyu 10–12,5 cm kumla kapatana kadar devam eder. Bu adventif sürgünlerin diplerinde adventif kökler meydana gelir. Adventif sürgünler iyice köklendiği zaman asılıp çekilerek ana bitkiden ayrılır, tarlaya şaşırtılır.
Bölme: Etli kökü bulunan bitkilerin çoğu, üzerinde bir sürgün gözü bulunacak şekilde kesilen boğaz parçası ile çoğaltılır. Örneğin bu yıldızda zorunludur.
Bölme: Etli kökü bulunan bitkilerin çoğu, üzerinde bir sürgün gözü bulunacak şekilde kesilen boğaz parçası ile çoğaltılır. Örneğin bu yıldızda zorunludur.
Süs Bitkilerinin Yumru Köklerle Üretimi
Reviewed by Unknown
on
10:51
Rating:
Post a Comment